Laser

K.Laser Terapi

Hvad er laserterapi?
Laserterapi, eller "fotobiomoduation", er brugen af specifikke bølgelængder af lys (synligt lys eller nær-infrarødt lys) til at skabe terapeutiske effekter. Disse effekter omfatter hurtigere sårheling, smertelindring, forbedret blodcirkulation og formindsket hævelse. Laserterapi har været brugt i Europa af fysioterapeuter, læger og sygeplejepersonale så langt tilbage som i 70erne.

Hvad sker der ved en laserbehandling?
Laserbehandling er smertefri. Den frigivne energi øger blodcirkulationen. trækker væske, ilt og næringsstoffer til det beskadigede område. Dette skaber et optimalt helbredende miljø, der reducerer betændelse, muskelkramper, stivhed og smerte. Det skadede område vender tilbage til normaltilstand, så funktion i det behandlede område genoprettes, og smerten mindskes.

Effekt af laserterapi på cellenivaeu
Under laserterapi påvirker det infrarøde laserlys kroppens væv på celleniveau. Cellestofskiftet øges, og dermed forbedres transport af nærringsstoffer gennem cellemembranen. Dette igangsætter en øget prodution af cellulær energi (ATP), der fører til en kasskade af positive virkninger, der øger cellerens og dermed vævets sundhed.