Sportsklinik

Aabenraa Sportsklinik er en klinik for idrætsudøvere fra alle sportsgrene, lige fra motionsudøver til eliteidrætsudøver. Klinikken er oprettet med henblik på at idrætsudøveren med evt. skader eller genoptræningsforløb kan henvende sig direkte uden henvisning fra egen læge eller fra sygehus og derved hurtigt kan vende tilbage til normal træning igen.

Idrætsudøveren får stillet en diagnose og et behandlingsforslag, hvorefter vedkommende selv vælger hvor et evt. behandlingsforløb skal foregå. Det behøver ikke nødvendigvis at foregå på sportsklinikken. Konsultationen bliver varetaget af en overlæge og en fysioterapeut. Begge med specialinteresse inden for idræt.

Fysioterapeut Frankie Hansen og overlæge Peter Lyndrup vil på den ny sportsklinik gøre deres til, at skade sportsudøvere så hurtigt som muligt kan genoptage deres træning med vejledning om et passende træningsforløb. Og så vil vi gøre et stort nummer ud af rådgivningen, så fremtidige skader kan undgåes i så stort omfang som muligt.

Hvem er vi

Frankie1
Frankie Hansen
Fysioterapeut med efteruddannelse i manuel terapi, akupunktur og eksamen i idrætsfysioterapi.
Har selv været elitesportsudøver på det militære 5-kamplandshold i 10 år.
Fysioterapeut for Sønderjyske Elite Sport i 11 år. Sundhedschef ved Sønderjyske ishokcey de sidste 7 år.

Peter1
Peter Lyndrup
Speciallæge i ortopædisk kirurgi, arbejder til dagligt som overlæge på Ortopædkirurgisk afdeling på Aabenraa Sygehus.
Har bred erfaring indenfor traumatologi og sportsskader og træning.

Ultralydsskanning

Ved tilstande, hvor din diagnose ikke er helt afklaret eller dit forløb ikke er som forventet, vil en ultralydskanning hjælpe med at afgøre typen og omfanget af din skade, så du har de bedste forudsætninger for dit videre behandlingsforløb og genoptræning.

Ultralydskanning er en stor hjælp til at stille den rigtige diagnose hurtigt og effektivt.

Ydermere kan en ultralydskanning bruges til at vurdere effekten af dit behandlingsforløb eller om der er behov for at henvise til anden form for behandling.

Ultralydskanning hat ingen bivirkninger, som er tilfældet ved røntgen og CT skanninger.

 

525 small

Ultralydskanning, er den billigste, hurtigste og bedst egnede undersøgelse til at forbedre udbyttet af den fysioterapeutiske undersøgelse.

Ultralydskaninng har det seneste årti gennemgået en rivende udvikling. Ultralydskanning er i dag en integreret del af mange fysioterapeuters dagligdag og understøtter den kliniske undersøgelse af muskel, sene og knogle lidelser. Ultralydskanninger fungere som fysioterapeutens ”forlængede hånd”.

Ultralydskanning er særdeles velegnet til at fremstille strukturerne både udenfor og inde i leddene. Undersøgelsen tillader at vurdere muskler, sener og led under aktivering.

 

Blokadebehandling med Binyrebarkhormon

En blokadebehandling er en injektion af binyrebarkhormon og lokalbedøvelse blandet i samme sprøjte. Bivirkningerne ved blokader er sædvanligvis yderst beskedne..
Binyrebarkhormon anvendes til at dæmpe inflammationer (betændelse) i led og slimsække.
Udover binyrebarkhormon er den rigitge genoptræning en vigtig del af behandlingen så skaden ikke opstår igen.

Hvis der er indikation for injektioner gives disse på klinikken.

Priser - Sportsklinikken 
Konsultationkr. 600,00
Injektionkr. 300,00
Ultralydsskanningkr. 500,00

Kontakt

Sportsklinikken har åben efter nærmere aftale.
Tidsbestilling kan ske på telefon 74 62 59 73 i tiden kl. 08:00-13:30 mandag til fredag.